NOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENT

Op zaterdag 23 en zondag 24 November 2019 verwelkomen wij een 25-tal artiesten en verwachten wij op 2 dagen meer dan 2000 bezoekers via een selectieve uitnodiging. Op zondag is om 16u30 een vernissage met live klassieke muziek van het trio Les Misérables onder leiding van grootmeester Mikhail Bezverkhni, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 1976. Enkele artiesten gaan live schilderen tijdens het optreden. Het festival vindt plaats op de Korenmarkt in Gent in de Sint Niklaaskerk.

NOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENTNOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENT

Een huwelijk tussen beeld en muziek, dat is allesbehalve uniek, zijn we geneigd te denken. Dat kennen we van de opera en van videoclips. Maar zijn beide kunstvormen daarin ook echt versmolten? Of is het een verstandshuwelijk, waarin één de maat aangeeft waarop de ander marcheert? Prompt moeten we denken aan de bolronde oermens van Plato, die lang geleden doormidden is gekliefd. Sindsdien zijn deze halfmensen op zoek naar hun verloren wederhelft. Vinden ze elkaar, dan smelten ze weer samen. Is het muziek en beeld ook gegeven om volledig in elkaar op te gaan? Of zijn ze eeuwig veroordeeld tot een LAT- relatie? De Kunst-Experimenten-Gent toetsen deze stelling in de praktijk met experimenten waarop live gemusiceerd en geschilderd wordt. Kunstschilders gaan live schilderen op muziek. De muziek is gemaakt door professionele muzikanten en straatmuzikanten van dienst. De kunstexperimenten zijn de fusie van klassieke muziek en abstracte schilderkunst. Vele kunstenaars hebben moeite om hun weg te vinden omdat ze plots zelfstandig alles moeten regelen van schilderen en musiceren tot verkoop. KEG wil hen helpen en een opstapje geven naar het werkelijke professionele leven van een artiest. En daarbovenop wil KEG de transitie van de academie of hogeschool bevorderen door studenten en/of jonge artiesten mee te betrekken in de events.

NOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENT
NOV. 2019 - POP-UP ART FESTIVAL GENT

Wil je meer info ? Ben je benieuwd naar de prijs van een werk of wil je een werk aankopen ?

KLIK HIER EN VUL JE GEGEVENS IN