BAROC PAINTINGS

Baroc is het signatuur van Bart Ocket, een gevestigd Belgisch kunstschilder uit de kunststad Brugge. Bart is geboren in 1959 en leeft en werkt in Brugge, de stad waar hij school liep, de stad die hem ontroert, inspireert en hem ‘verplicht’ om te schilderen.

Bart Ocket tekent en schildert sinds zijn jeugd en is een pure autodidact die van zijn passie zijn beroep kon maken. Van aquarel en gouache evolueerde hij naar acrylverf waarin hij de mogelijkheden en de vrijheid vond om zijn figuratieve schildersstijl te verfijnen.

Zijn grote meesters zijn Vermeer, Caravaggio en Hopper. Ze relateren naar verschillende kunsthistorische periodes maar de magistrale manier waarop zij met het licht omgingen in hun schilderijen vormt voor Bart Ocket een constante leidraad bij het schilderen van zijn onderwerpen.

In zijn fascinatie voor mensen, voor hun gezichten, expressies, lichaamshoudingen, en de situaties of omgevingen waarin ze zich bevinden, streeft Bart ernaar om iets moois en harmonieus te creëren. Zijn krachtige koppen kijken je frontaal aan, vragend, zelfzeker, sensueel, onschuldig. Ze vangen de blik van de toeschouwer, en laten niet meer los. Uitdrukkingen wisselen elkaar af, licht en schaduw spelen een subtiel spel, soms in felle kleuren, soms in een onderdrukt koloriet.

Hij laat zijn fantasie de vrije loop in zijn composities en probeert hierin de sfeer over te brengen die hem inspireerde tot het creëren van het werk. Hij heeft zijn doel bereikt als de toeschouwer zich verbonden kan voelen met zijn werk, hieraan zijn eigen interpretatie kan geven en hierdoor een gevoel van schoonheid, vreugde en harmonie ervaart.

“Beauty is eternity gazing at itself in a mirror. But you are eternity, and you are the mirror ” – van “The prophet” door Khalil Gibran, Libanees dichter, filosoof en kunstenaar (1883 – 1931)

Bart is beschikbaar voor werk in opdracht.

RECENT WERK - Girl with blue tattoo 2 - 70 x 70
RECENT WERK - Nefertete - 30 x 30
RECENT WERK - Pale Lena - 60 x 60

De werken van Bart Ocket zijn permanent te bezichtigen!

de aantrekkingskracht van een schilderij is iets magisch. Het slorpt je volledige aandacht op, en laat je niet meer los. Je wil het dicht bij je hebben, en er altijd naar kunnen kijken.

Neem de kans om "jouw" werk uitgebreid te bekijken in het schildersatelier van Bart.

Ga naar Atelier@home of klik hier en maak een afspraak. Er wacht jou een hartelijke ontvangst.

Wil je meer info? Ben je benieuwd naar de prijs van een werk of wil je een werk aankopen?

KLIK HIER EN VUL JE GEGEVENS IN