BAROC PAINTINGS

Baroc is het signatuur van Bart Ocket, een gevestigd Belgisch kunstschilder uit de kunststad Brugge. Bart is geboren in 1959 en leeft en werkt in Brugge, de stad waar hij school liep, de stad die hem ontroert, inspireert en hem ‘verplicht’ om te schilderen.

Bart Ocket tekent en schildert sinds zijn jeugd en is een pure autodidact die van zijn passie zijn beroep kon maken. Van aquarel en gouache evolueerde hij naar acrylverf waarin hij de mogelijkheden en de vrijheid vond om zijn figuratieve schildersstijl te verfijnen.

Zijn grote meesters zijn Vermeer, Caravaggio en Hopper. Ze relateren naar verschillende kunsthistorische periodes maar de magistrale manier waarop zij met het licht omgingen in hun schilderijen vormt voor Bart Ocket een constante leidraad bij het schilderen van zijn onderwerpen.

In zijn fascinatie voor mensen, voor hun gezichten, expressies, lichaamshoudingen, en de situaties of omgevingen waarin ze zich bevinden, streeft Bart ernaar om iets moois en harmonieus te creëren. Zijn krachtige koppen kijken je frontaal aan, vragend, zelfzeker, sensueel, onschuldig. Ze vangen de blik van de toeschouwer, en laten niet meer los. Uitdrukkingen wisselen elkaar af, licht en schaduw spelen een subtiel spel, soms in felle kleuren, soms in een onderdrukt koloriet.

Hij laat zijn fantasie de vrije loop in zijn composities en probeert hierin de sfeer over te brengen die hem inspireerde tot het creëren van het werk. Hij heeft zijn doel bereikt als de toeschouwer zich verbonden kan voelen met zijn werk, hieraan zijn eigen interpretatie kan geven en hierdoor een gevoel van schoonheid, vreugde en harmonie ervaart.

“Beauty is eternity gazing at itself in a mirror. But you are eternity, and you are the mirror ” – van “The prophet” door Khalil Gibran, Libanees dichter, filosoof en kunstenaar (1883 – 1931)

Bart is beschikbaar voor werk in opdracht.

RECENT WERK - Touch of the orient 2201 - 80 cm x 80 cm
RECENT WERK - Touch of the orient 2203 - 80 cm x 80 cm
RECENT WERK - Touch of the orient 2202 - 80 cm x 80 cm

PERMANENTE TENTOONSTELLING VAN DE SCHILDERIJEN VAN BART OCKET IN

B - ART GALLERY

LANGESTRAAT 30, 8000 BRUGGE

openingsuren :

do 15 tot 19 u

vr en za 14 tot 18 u

Wil je meer info? Ben je benieuwd naar de prijs van een werk of wil je een werk aankopen?

KLIK HIER EN VUL JE GEGEVENS IN